واژه «عید» از ریشه عود گرفته شده و به معناى بازگشت است، و واژه « فطر» از فطرت گرفته شده و به معناى سرشت است. بنابراین عید فطر; یعنى بازگشت به فطرت و سرشت.بازگشت از این نظر که آیا رابطه ما با فطرت پاک انسانى به طور صحیح برقرار است یا نه؟آیا آن اعماق روح و فطرت پاکى که خداوند به ما داده و بر اثر حجابهاىجهل، انحراف و گناه، زنگار بر رویش نشسته، در جریان ماه رمضان زنگارها زدودهشدهاند یا نه؟که اگر چنین است باید ابتداى نجات و آغاز پیروزى بر طاغوت نفس رادر نماز عید فطر اعلام بدارند و جشن بگیرند.
رمضان پایان مى پذیرد، و بهانتهاى خود مى رسد، مسلمانان در مکتب رمضان و روزه، در پرتو آیات قرآن و نیایشهاو تقویت صبر و اراده، پس از فراگیرى و آموزش به خودسازى پرداختهاند; اینک جشن مىگیرند که به مقصود رسیدهاند.چرا که براى انسان بازگشت به خویشتن، فرا رسیدن بهار معنویتاست; مانند درختانى که پس از گذر زمستان سرد، به بهار رسیدهاند و درمسیر زنده گی دوباره قرار گرفتهاند، به راستى چه عیدى شیرین تر و چه پیروزىاى شکوهمندتر از بازگشت به خویشتن، و پیروزى بر طاغوت نفس اماره؟ که فطرت را زیر پاى سهمگین خود منکوب کرده است.
۱ نظر:
خیلی جالب است که به این موضوعات همیشه پرداخته ایم اما در اعمال ما هیچگاهی تاثیری وارد نگردیده. امیدوارم روزی برسد که از ته دل به این حرفها عمل گردد.
ارسال یک نظر